Vinbarer i Granada

Granada er fyldt med masser af gode vinbarer. Vi har nogle favoritter vi altid vender tilbage til.

La Brujidera tæt på Plaza Isabel Catholica er én af de vinbarer der hitter hver gang. Det er et lille intimt sted der har eksisteret siden 1984 drevet af en passion for vin og mad. Her er en afslappet stemning i den 80′ er dekoration der ser ud som da den blev sat op ved åbningen. Det er passionen og nydelsen ved mad og vin der lyser og fortryller. Det lille køkken laver de mest vidunderlige små retter serveret som ledsagende tapas eller som en tallerken man bestiller fra kortet. Jeg bli´r aldrig skuffet. Vinkortet hænger fra loftet over baren og repræsenterer vinregionerne rundt i Spanien. Det er et eventyr at tage på tur her!

 

Forleden aften fik vi lyst til et glas og lagde vejen forbi to andre kendisser i Granada: Vinbaren Saint Germain og Restauranten og baren Cunini på Plaza Pescadería.

Cunini er en institution indenfor fisk og skalddyr i Granada med mere end 70 års historie. Deres tapas kommer fra et dygtigt og stort køkken. Jeg er vild med udgaven af klassikeren over alle Ensaladia National som her er en elegant og nærmest hvid

salat af mayonaise, kartoffel og rejer. Det fungerer så perfekt. Jeg savner på ingen måde guleroden, ærten eller tunen!

Lokalet er et højloftet og lyst rum med smukke søjler og en smukt formet bar. Det er her i baren vi holder til.

Restauranten ligger ved siden af baren og på pladsen udenfor. Men jeg synes oftest det er mere spændende at hænge ud i baren som er meget populær. 

 

 

 

 

 

Kort derfra ligger vinbaren Saint German som er et lille og stemningsfuldt sted med et helt anderledes miljø end Cuninis elegante stil. Her er et godt vinkort og lækre tapas trylles frem fra det lille køkken.

Gang på gang imponeres jeg over de små mirakler der sker her som i flere af de andre vinbarer. Jeg blir oprigtigt fornøjet over den helt unikke spisekultur som tapastraditionen er et udtryk for. Det der er vigtigst omkring det at lave tapas er først og fremmest at have en viden om råvarer og dertil en stor portion kreativitet. Og så lade kreativiteten twiste de få ingredienser der er i spil, og i løbet af få minutter servere en tallerken der har kant og fanger øjnene og ganens opmærksomhed. Det kan de her på Saint Germain.  Og væggene er prydet med dejlige kunststemninger og små personlige værker der også fanger øjet og giver lyst til et glas – mere! 

 

 

 

 

 

 

 

Efter at have boet i Rom et år som musikstuderende er italiensk is en helt uundværlig del af livet! Så selv her midt i et kapitel om vinbarer i Granada, må jeg lige snige mig et sving til siden og anbefale en is hos Los Italianos. Forleden spiste vi nemlig is på vej mellem to vinbarer. Det fungerer så godt.

 

Los Italianos er simpelt hen dejlige is fulde af smag, friske og syrlige sådan som italienerne er mestre i at ramme en cremet konsistens uden at det bliver tungt og fedt. Det har de gjort i Granada siden 1936.

 

 

Casa de Vinos, la Brujidera, Calle Monjasdel Carmen, Tlf: 958222595

Cunini, Plaza Pescadería 14, Tlf: 958250777/ 958267587

Bar Saint Germain, Calle Postigo Velutti 4, Tlf: 958200037

Los Italianos, Calle Gran Via de Colón 4, Tlf: 9582240341 thought on “Vinbarer i Granada”

  • Love this blog ….great info on somel lovely new wine bar marvels to try out in Granada!!…..

    Go there …you wont be disappointed !

    Masse Hilsner fra Dublin
    Bernadette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *