citroner på tværs

Med tusindvis af citroner på træerne omkring os er det oplagt at havne i situationen “citroner på tværs”. Vi bruger skal og saft i utroligt mange opskrifter som smagsgiver og til at justere og løfte smagen. Men her skal de spille hovedrollen! Citronerne i citronhaven har nemlig gennem de sidste par uger fået mere og mere af den lysende gule farve i kinderne, så endeligt kan jeg gå igang med at bruge dem i årets første glas af salt-syltede citroner, i en citronsorbet og til limonade.

Salte citroner skal have tid for at udvikle sig så det er med at være forud her. De glas jeg starter op idag kan bruges om 5 uger, men de bliver bedre og bedre hvis de står meget længere tid, så lav en ordentlig portion! Jeg bruger citronerne hele tiden i retter fra det nordafrikanske køkken og i alle mulige salater hvor den vidunderlige citronnote som de salte citroner giver er totalt vanedannende. Jeg bruger skallen finthakket i retten som en ingrediens og selve pulpen moset og hakket i en dressing. Eller lav et saltet citron-smør…..



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *